Lithium Power Supply/ Overal eenvoudig toegang tot 230V en 12V met voeding op basis van een lithiumaccu.

Oplossing tekort aan stroomvoorziening in bedrijfsauto’s met Euro 6 motoren

 

  • Gebruik overal 230V/50Hz en 12V.
  • Automatisch opladen tijdens het rijden met behulp van de overtollige energie van de auto
  • Of rechtstreeks aansluiten op de netvoeding

 

 

Lithium Power Supply (LPS)

Het inbouwen van stroomvoorziening in bedrijfswagens is de laatste jaren sterk veranderd. De fabrikanten van bedrijfswagens gebruiken steeds zuinigere Euro 6 motoren om de vereiste emissienormen te halen. Door de toepassing van kleinere dynamo’s en start-stop systemen wordt er minder stroom gegenereerd naar bijvoorbeeld een accessoire accu in de laadruimte.

Zware elektrische gereedschappen

Met name klanten die gebruik maken van zware elektrische gereedschappen, compressoren en overige zware stroomverbruikers kunnen daardoor tegen problemen aanlopen. De accessoire accu, vaak een AGM accu, wordt tijdens het rijden niet snel en volledig genoeg opgeladen. De stroomvoorziening in de laadruimte kan daarmee de gereedschappen niet de gehele werkdag van voldoende stroom te voorzien.

Voordeliger, lichter en sneller opladen

Voor SternTec is het daarom steeds meer de taak om het stroomvoorziening in de laadruimte onafhankelijk van de motor van het voertuig in te bouwen. SternTec biedt hiervoor een beproefd lithium stroomsysteem welke voordeliger, 40% lichter en 6 keer sneller oplaadt dan een conventioneel stroomsysteem met een losse omvormer. Daarnaast staat een lithium accusysteem bekend om een langere levensduur dan een AGM accusysteem.

 

Bij een hoog gemiddeld verbruik van 500 Watt gedurende 30 minuten wordt slechts 30% van de accucapaciteit gebruikt. De LPS is alweer volledig opgeladen na slechts 30 minuten rijden.

 

Energie berekenaar

De SternTec rekenmodule berekent of het verbruik van energie en de toelevering van energie in balans zijn. Ook de minimaal benodigde accucapaciteit wordt uitgerekend.

Voor een advies over de te gebruiken stroomleverancier, als mede voor een exacte berekening kunt u contact met ons opnemen via info@sterntec.nl of bel 0174-225310.

Ga naar de website van LPS Energy

voor meer informatie

Informatie aanvragen

SternTec rekenmodule

Bereken of het verbruik van energie en de toelevering van energie in balans zijn.

 

Meer informatie?

Oplossing tekort aan stroomvoorziening in bedrijfsauto’s met Euro 6 motoren

Neem dan contact met ons op

Uw voorkeur voor een vestiging: