'Een efficiënte bedrijfswageninrichting is voor ons cruciaal'

Dräger over SternTec

Dräger vertrouwt bedrijfswageninrichting al bijna vijfentwintig jaar toe aan SternTec"Een efficiënte bedrijfswageninrichting is voor ons cruciaal"

 

Het Duitse bedrijf Dräger is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve, levensreddende apparaten en oplossingen. In situaties waar mensenlevens op het spel staan, is geen plaats voor vergissingen of vertraging. Jelle Beekhuis, werkzaam bij Inkoop & Logistiek van Dräger Nederland, laat dan ook niets aan het toeval over. Al bijna 25 jaar vertrouwt Dräger Nederland de inrichting van haar bedrijfswagens toe aan SternTec.

De meeste van de 50 bedrijfswagens van Dräger zijn uitgerust met onderdelen, testapparatuur en gereedschappen, waarmee de servicemonteurs op locatie bij de klant het onderhoud verzorgen van de Dräger producten en oplossingen. "Het kan hierbij gaan om ziekenhuizen, parkeergarages of utiliteitsbouw, maar bijvoorbeeld ook om plants in de chemische industrie.

Efficiënte inrichting

Voor ons is het cruciaal dat onze wagens zo efficiënt mogelijk zijn ingericht. Het is zonde als er een koerier moet worden ingezet omdat een bepaald serviceonderdeel of vervangend product niet aanwezig is." Ter verduidelijking licht Beekhuis een tipje van de sluier op voor wat betreft de breedte van het productengamma van Dräger. "Neem alleen al onze brandblussers. We hebben blussers met uiteenlopende volumes en zowel in een schuim/poeder- als een CO2-variant. Als er ergens een blusser wordt afgekeurd, moeten we deze wel direct kunnen vervangen."

Kalibreren van gasdetectieapparatuur

Een ander exemplarisch voorbeeld van de inzet van een Dräger bedrijfswagen betreft het kalibreren van gasdetectieapparatuur op plants in de petro-chemische en chemische industrie. "Denk dan aan grote terreinen van bijvoorbeeld Shell of Q8. Bij de verwerking van ruwe olie naar benzine, diesel of grondstoffen voor onder andere plastics, komen gassen vrij. Het gaat dan onder meer om zwavel- waterstof, dat zeer giftig is, en om explosieve koolwaterstoffen, zoals bijvoorbeeld propaan en methaan. De sensoren van onze gasdetectieapparatuur meten dit, net zoals bijvoorbeeld koolmonoxide en kooldioxide." Deze geavanceerde meetapparatuur moet periodiek worden gekalibreerd.

Uitdenken ideale inrichting

"Onze mensen verzamelen de gasdetectieapparatuur op deze plants om deze vervolgens in de servicewagen te kalibreren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van delicate kalibratiegascilinders met een zeer hoog zuiverheidsgehalte," zo schetst Beekhuis de tegenstelling met de zware en robuuste blusapparaten. Voor de controle van de gasdetectieapparatuur wordt gebruik gemaakt van verlengde Transporters. "Aan boord bevindt zich een werkblad met een laptop en printer. De certificaten worden bij goedkeuring direct uitgeprint," aldus Beekhuis. "Al met al is onze bedrijfswageninrichting dus verre van standaard. Enkele mensen van ons hebben samen met een team van SternTec de meest optimale indeling uitgedacht."

Goede samenwerking

 

"De mensen van SternTec denken altijd goed met ons mee en hebben een goed oog voor wat nodig is. Als overbouw maar enigszins mogelijk is, adviseren ze geen nieuwe inrichting."

 

Beekhuis is zeer tevreden over de samenwerking met SternTec. Het belangrijkste gevoel dat na 20 jaar samenwerking bij Beekhuis overheerst, is ontzorging. "Het gaat eigenlijk allemaal ongemerkt automatisch. SternTec zoekt zelf contact met de dealers, waar de nieuwe wagens worden afgeleverd. Dat is voor mij ideaal, want dan hoef ik daar zelf allemaal niet achteraan." Dankzij een strakke planning en een efficiënt werkproces zijn de nieuwe wagens vervolgens, ingericht en al, snel beschikbaar voor Dräger. "Aan de kleinste details, zoals sjorbanden, wordt zelfs gedacht. Ja, die 50 wagens van ons zijn bij SternTec in goede handen."

Informatie aanvragen

0174 - 225 310

voor contact met een inrichtingsadviseur

Meer informatie?

Dräger over SternTec

Neem dan contact met ons op

Uw voorkeur voor een vestiging: